Select Page

Människor kan inte ge exakta svar när de frågas om hockeys ursprung. Men folk tror alltid att hockey har sitt ursprung i England och sedan sprids till Nordamerika. I en mycket tidig ålder var hockey mycket populär vid brittiska arméns servicestationer i Kanada. På 1870-talet började studenter vid McGill University i Kanada vara värd för en hockeyspel. De sätter upp några relaterade regler och dessa regler kallas “McGill Rules”. För att överensstämma med bestämmelserna ersätter nu de elastiska gummibollarna med den hockey vi använder idag. Dessutom har varje lag 9 medlemmar. Canadian Amateur Hockey Association skapades i Montreal 1885. Det var den första nationella hockeyinstitutionen i världen. Denna organisation gjorde en regel att dess medlemmar reducerades till 7. Samtidigt grundades National Hockey League med fyra lag.

På 1890-talet spred sig denna sport till Amerika.

1895 hade Johns Hopkins University och Yale University berömda hockeyspel. Även om hockey är ett fritidsprojekt i Kanada grundade Amerika de första nationella och professionella hockeyligorna. Institutionens huvudkvarter är Houghton i Michigan och grundades 1903. Kanadensiska och amerikanska medlemmar är alla associerade med ligan. Tre år senare förstorades skalan två gånger. Slutligen grundade Nordamerika officiellt NHL 1910.

1920 registrerade OS i Antwerpen först officiellt ishockey för män.

Men 1924 kunde vi titta på en hockeymatch vid de olympiska vinterspelen i Chuck Nicks. Under olympiska vinterspelen i Nagano såg man först kvinnohockey 1998.
Om vi ​​tittar på hockeys historia vid OS kommer vi att upptäcka att Kanada och Sovjetunionen är de starkaste länderna i världen. Mellan de 19 hockeymatcherna har Kanada och Sovjetunionen vunnit 14 gånger, vilket är en enorm överraskning. Kanada vann de fyra första mästerskapen vid OS. Faktum är att bland de sju första OS fick Kanada saxofonmästerskapet. Tyvärr besegrades det 1956. 1952 fick de sin sjätte titel, och det var deras sista hockeymästerskap vid OS. Sovjetunionens hockeylag vann mästerskapet vid Cortina Olympic Winter Games 1956. Sedan vann de hockeymatchen vid vinter-OS i de kommande tio matcherna. 1960 och 1980 vann Amerika guldmedaljer på deras land.

Sovjetunionen förstördes efter de olympiska vinterspelen i Albertville, som hölls 1992. Detta innebar att de inte längre dominerade hockeyspelet vid OS. Under vinter-OS i Nagano fick professionella spelare delta i hockeyspel. Det var 1998. Det höjde hockeynivån under vinter-OS. Kvinnor kunde delta i hockeyspel vid vinter-OS 1998. Det var vinter-OS i Nagano. Den här gången vann Amerika och Kanada misslyckades. Detta betyder att i damhockeyens historia vann USA den första guldmedaljen vid Nagano Olympic Winter Games. Numera har ishockey blivit en mycket viktig fritidsidrott i världen. Detta är bara en kort presentation om hockey, och du kan hitta mer intressanta saker om hockey. Jag tror att denna information är mycket användbar för dem som älskar hockey. Du kommer att veta bättre om spelet hockey.