Select Page

Snöhockey

Det finns situationer när en annan spelare kan snöa en forward eller försvarare på isen, men målvakten är nästan alltid den som är insnöad. När en målvakt faller på isen för att skydda en puck är han praktiskt taget maktlös, och det är då en spelare kommer att utnyttja situationen för att snöa honom.

Att bli insnöad som målvakt är inte längre farligt, och det kan vara föryngrande. Å andra sidan ogillar lagets spelare när en motståndare gör något mot målvakten som kastar (eller försöker kasta) dem från deras spel.

När en målvakt är insnöad, är det i allmänhet mycket knuffande och knuffande efter avblåsningen när lagkamraterna försvarar målvakten som nyss var insnöad.

Vad krävs för att en spelare ska snöa målvakten?

De måste i huvudsak göra ett hårt, snabbt stopp framför målvakten, vilket gör att en snöhög kastas upp mot hans ansikte.

Den primära metoden för att stanna på skridskor är att vända skridskorna åt sidan och trycka på skridskorna. Spelarens hockeyskridskoblad är vassa och när de snurrar i sidled rakar de bort isen (eller snön), vilket gör att spelaren stannar på grund av friktion mellan bladet och ytan.

Om en spelare åker skridskor snabbt och vänder sina skridskor åt sidan samtidigt som de utövar mycket kraft på bladet, kommer en enorm mängd snö att lossna från isen och skjuta framåt.

Spelare är skarpsinniga, och det dröjde förmodligen inte länge innan de upptäckte att de kunde utnyttja detta för att komma under sina motståndares hud.

Är det en straff i hockey att snöa en målvakt?

Om domaren bedömer att en spelare har snöat en målvakt med flit, är straffen en osportslig straff, en tvåminuters mindre straff.

När skulle det ses som avsiktligt?

Pucken kommer ofta fram till målvakten med motståndaren långt borta. Även om målvakten inte utsätts för mycket tvång, är han helt inom sin rätt att knäböja och skydda pucken för en visselpipa.

När en motståndare inte har någon chans att ta pucken från målvakten och målvakten redan har täckt pucken, kommer han att åka in och snöa på målvakten utan någon uppenbar anledning. Detta bedöms som avsiktligt eftersom spelaren snöat in målvakten trots att spelet var på väg att släppas.

När anses inte målvakten vara avsiktlig att snöa?

Spelare instrueras hela tiden att ta pucken till nätet och ladda hårt. När de rusar mot nätet kommer målvakten ofta att stoppa pucken om de närmar sig snabbt och nära honom. De har bara två alternativ: stoppa snabbt eller spurta in i målvakten. Målvakten kommer nästan alltid att vara snöad när de kommer till ett snabbt stopp för att undvika att slå målvakten.

Varje målvakt kommer att berätta för dig att snö är att föredra framför att någon plöjer i dem. Vissa målvakter hävdar till och med att det är terapeutiskt att bli insnöad! Det är varmt, varmt, varmt att spela målvakt med all den utrustningen, och det är alltid underbart att få en paus mitt i en match.

Genom att snöa in målvakten medan de är praktiskt taget maktlösa när de täcker pucken, försöker funktionärerna och NHL att ta bort spelaren som helt enkelt är en idiot.