Select Page

Ishockeyutrustning

Ishockeyutrustning – spela smart och säkert

Ishockey är en av de mest populära sporterna i USA. Det är den mest utmanande idrotten att lära sig eftersom spelarna måste lära sig åka skridskor på is. Att lära sig grunderna för skridskoåkning, det vill säga att åka skridskor framåt, stanna och svänga i båda riktningarna hjälper dig att lära dig spela ishockey.

Ishockey är ett tufft spel. Spelare kommer att ta ett antal fall och stötar på hård is under en match. Normalt skulle detta orsaka många skador, brutna ben, stukade muskler etc. Men med rätt typ och kvalitet på ishockeyutrustning kan skador i stor utsträckning kontrolleras.

Ishockey och skridskoåkningssäkerhet

Allmän utrustning består av ishockeystickarna. Idag är hockeyklubborna ursprungligen gjorda av trä och metaller gjorda av kolfiber och grafit för att säkerställa flexibilitet och hållbar kvalitet. De finns i flera storlekar och former och axeln och bladet kan köpas enligt spelarens val.

Handskar är vanligtvis av två typer: blockeringshandske för puckavböjning och fångshandske som bärs av målbudet för att fånga den inkommande pucken. Handskar skyddar händerna från skador på grund av fall på is och puckar. De ger extra stöd åt tummen för att förhindra att den böjer sig bakåt eller vrider sig under spelet. De tillåter bättre grepp om hockeypinnen.

Hjälmen är ett skydd för huvud och ansikte mot dödliga skador på grund av halka och falla. Hjälmar har en bur eller visir och munskydd som skyddar ansikte och mun från puckens flygande stötar.

Nackskydd är skydd för nacke och hals från stötar från flygande puck och hockeyklubbor och skridskor under ett fall. Axelkuddar skyddar bål och ryggrad och armbågsskydd skyddar underarm och triceps från skador på grund av kollisioner eller fall och flygande puck.

Knäet är en av de mest sårbara delarna av kroppen. Att skydda knät är avgörande för en spelare eftersom en knäskada bokstavligen kan avsluta en spelares karriär i förtid. Knäskydd och skenbenskydd är viktiga saker i ishockeyutrustning.

Utan ett bra par skridskor kan det inte spelas ishockey. Spelare bär skridskor med mindre böjt blad för att underlätta bättre benrörelser. Målvakter bär skridskor utformade för att hjälpa dem att röra sig i sidled. Skridskor är närmare marken och har bättre balans.

Hockeybyxor, utformade med dämpning för lår och ben är viktiga saker. Dessutom är män skyldiga att bära byxor och kvinnor, bäckenskydd.

Köpguide: Ishockey

Ishockeyutrustning för målvård består av speciella föremål som bärs av målvakterna för skydd och avböjning av puckar. Goal Stick, som har ett större blad än andra hockeyklubbor, används för att blockera och spela pucken. Målskridskor, som har tjockare blad och större radie, hjälper målvakter att glida och stoppa pucken med kuddar.

Målvaktshjälm eller mask med burar och munskydd skyddar mot stötar från flygande puck. Blocker bärs på ena handen för att hjälpa till att hålla pinnen stadigt. Goal Pants och Jocks är speciellt utformade för att skydda bäckenet och nedre bäckenområdet.

För att skydda din ishockeyutrustning krävs en bärare att förvara den i. Ishockeyväskor finns i olika former och storlekar och finns i de flesta sportaffärer.