Select Page

Off -ishockeyträning är en så viktig del av en väl avrundad träningsregim, men så många spelare ignorerar den helt. Varje spelare som vill nå sin maximala potential och bli en dominerande kraft på isen måste absolut anamma torrlandsträning. Här är några tips om vad du ska göra off-ice för att du ska dominera på is.

1)  Konditionsträning/uthållighetsträning – Intervaller är din vän.

Off-ice är den perfekta platsen att arbeta med din konditionering och det bästa sättet att göra det är att skräddarsy dina konditionsträning för att direkt gynna ditt on-ice-spel. Att arbeta intervallträning i din kondition är ett fantastiskt sätt att göra detta. I hockey slår du isen för ett snabbt skift med maximal kapacitet och går sedan tillbaka till bänken för att vila upp i ett par minuter. Du bör strukturera din konditionsträning på samma sätt. Intervaller på 1 minut vid hög kapacitet och 2 vid låg kapacitet kommer att ha stora effekter.

2)  Plyometrics –  Balans, hastighet, kraft och smidighet rullas ihop till en.

Plyometrics kan vara den ultimata typen av isträning när det gäller hockey, och de flesta sporter i allmänhet. Plyometriska övningar fokuserar på snabba, explosiva rörelser, och plyometrics -övningar kan göra löpning och skridskoåkning snabbare, hoppa högre, slå hårdare, skjuta hårdare och förbättra nästan alla aspekter av ditt spel.

3)  Styrketräning –  skjut efter kraft.

När du träffar vikterna ska du alltid införliva lyft avsedda för effektvinster i ditt program. Styrka och kraft är inte samma sak, och kraft är en av de viktigaste aspekterna av god hockeykondition. Lyft tyngre vikt, för färre reps, och tryck igenom dina positiva explosivt (men alltid med kontroll). Det snabba, explosiva trycket kommer att leda till vinster som du kan använda direkt på isen.

Träning av is med specifikt fokus på vinster som kommer att leda till prestanda på is är av yttersta vikt för spelare i alla åldrar. Att utveckla hastighet, kraft och skicklighet är något varje spelare aktivt bör sträva efter, och det finns mycket mer tid på dagen att träna off-ice än det finns på is.

Läs också Allt om ishockey för kvinnor