Select Page

Vi kan lära oss av avsnittet att ishockey har en lång historia. De tidigaste uppgifterna om ishockey kan ses i holländska publikationer på 1600-talet. Det sägs att ishockey härstammar från landhockey.

På 1600-talet kan vi se de tidigaste uppgifterna om ishockey i holländska publikationer. Herrar som åker skridskor nedför frusna floder på runda tårtbanor under förutsättning att de bär skridsko stövlar bundna med ben. I början av 1800-talet uppträdde register över kanadensiska Micmac-indianer under ett liknande spel, han använde en pinne och en skogen rund kaka.

Ett annat argument är att ishockey härstammar från en gammal amerikansk sport som heter lacrosse. Men teorin, som är utbredd och accepterad, är att fälthockey var föregångaren till ishockey. Hockey har en lång historia på mer än fem hundra år och kommer från norra Europa. Denna typ av sport introducerades till Nordamerika av brittiska soldater stationerade i Kanada.

Den 25 december 1855 i Kanada hölls den första matchen i Kingston.

Ishockeysporten predikades till Europa 1858. Kanada började använda skivhockey 1860, som var tillverkad av gummi. Den tredje mars 1875 i Montreal Victoria från Kanada hölls det första officiella hockeymatchet vid McGill University, två lag deltog i det. Vid den tiden hade varje lag trettio spelare på planen. År 1879 arbetade kanadensiska McGill University-studenter professorer Robertson och Smith med spelreglerna. De kräver att varje lag kan ha nio spelare i en match. I Kanada blir hockey snabbt det mest populära föremålet. År 1885 grundades den första amatörhockeyföreningen; människor som gillar att spela hockey kan delta. Men det verkar absurt att föreningen tar ut avgifter från amatörer. För att analysera framstegen i det här skedet kan du upptäcka att idrottare börjar använda mer utrustning för att säkerställa säkerhetsproblem, som målvakter som överanvändar brädor och bär masker.

Sedan sprids ishockey till USA och Europa.

Det kanadensiska ishockeylaget förde sin ishockeyshow till USA för första gången 1893. I Les Wong i Schweiz grundades den första europeiska ishockeyklubben 1902. International Ice Hockey Association grundades 1908 i Paris, IIHF är dess nya namn . Liga med huvudkontor i Zürich, Schweiz. England vann den första ishockeyturneringen som hölls 1910. Sju år senare grundades United States Hockey League. 1967 deltog bara sex lag i spelet. Under de senaste åren har NHL blivit den professionella och kommersiella ligan i världen.

År 1912 introducerade Canadian National Hockey Association först metoden för sex personer och den används av International Ice Hockey League fram till nu. Och NHL: s inflytande blir också större och liknar det för NBA: s världsbasket. American Hockey League Stanley Cup är en legendarisk ära. Ishockey för kvinnor startade på 1860-talet. År 1892 öppnade den första ishockeytävlingen för kvinnor i Ontario i Toronto. År 1916 hölls det första internationella ishockeyspelet för kvinnor i Amerika, både amerikanska och kanadensiska idrottare deltog i det.
När säsongen 2011-2012 anländer