Select Page

Människor kan inte ge exakta svar när de frågas om hockeys ursprung. Men de flesta accepterar ordspråket att ishockey har sitt ursprung i England. Vi kan titta på hockeyspel vid OS 1920. Sedan dess har hockey utvecklats mycket snabbt

Människor kan inte ge exakta svar när de frågas om hockeys ursprung. Men de flesta accepterar ordspråket att ishockey har sitt ursprung i England. Sedan kom till Nordamerika. I början var människor som bodde i brittiska militärdepåer i Kanada mycket förtjusta i denna sport. Vid McGill University började flera studenter spela ishockey på 1870-talet. De sätter upp några relaterade regler och dessa regler kallas “McGill Rules”. Enligt denna regel använder vi hockeyström snarare än elastisk gummihockeyformer. Dessutom har varje lag 9 medlemmar. År 1885 grundades den första nationella hockeyorganisationen i Montreal, Kanada. Detta är det kanadensiska amatörhockeyförbundet. Sedan formulerade byrån att ett team bildades med 7 medlemmar. Samma år grundades National Hockey League vid Lake Ontario. Den består av fyra lag.

Die Geschichte des Hockeysports

På 1890-talet spred sig denna sport till Amerika. Johns Hopkins University och Yale University spelade det berömda spelet hockey 1895. Även om hockey var ett fritidsprojekt i Kanada, grundade Amerika de första nationella och professionella hockey-ligorna. Liga grundades 1903 och huvudkontoret ligger i Houghton, Michigan. De kanadensiska och amerikanska medlemmarna är alla associerade med ligan. Det utvidgades två gånger tre år senare. År 1910 grundades NHL officiellt.

Ishockey för män deltog först i OS 1920. Men vid de olympiska vinterspelen i Chuck Nicks såg vi först hockeyspel 1924. 1998 uppträdde kvinnohockey vid Nagano Olympic Winter Games.

Om vi ​​tittar på hockeys historia vid OS kommer vi att upptäcka att Kanada och Sovjetunionen är de starkaste länderna i världen. Mellan de 19 hockeymatcherna har Kanada och Sovjetunionen vunnit 14 gånger, vilket är en enorm överraskning. I de första fyra matcherna vann Kanada alla fyra av dessa mästare. Faktum är att bland de sju första OS fick Kanada saxofonmästerskapet. Men 1956 vann Kanada inte. 1952 vann de sin sjätte plats och det var deras sista hockeymästerskap vid OS. 1956 vann Sovjetunionens hockeylag sitt första mästerskap vid Cortina vinter-OS. Sedan vann de hockeymatchen vid vinter-OS i de kommande tio matcherna. Amerika vann guldmedaljer två gånger 1960 och 1980. Två av dessa vinter-OS hölls i deras land.

Die Geschichte des Eishockey

Efter vinter-OS i Albertville 1992 gick Sovjetunionen ihop. Det betyder att de inte dominerar hockeyspelet vid OS längre. 1998 tillät Nagano Olympic Winter Games professionella spelare att delta i hockeyspel. Många jättestjärnor deltar i vinter-OS för att spela ishockey. Så hockey har gjort stora framsteg och utveckling. Damhockey tillåts 1998. Vid vinter-OS i Nagano deltog kvinnor i hockeymatcher vid OS. Den här gången vann Amerika och Kanada misslyckades. Detta betyder att i damhockeyens historia vann USA den första guldmedaljen vid Nagano Olympic Winter Games. Nu är hockey en mycket populär sport i världen, och många människor älskar den. Detta är bara en kort presentation om hockey, och du kan hitta mer intressanta saker om hockey. Jag hoppas att det kommer att vara till stor hjälp för dig att lära dig denna sport