Select Page

Grundläggande för hockey

Grunderna för ishockeystick

Ishockeyklubbor är möjligen den viktigaste utrustningen vid sidan av skridskor som behövs för att spela ishockey. Det finns två primära typer av pinnar, 1) vanliga hockeypinnar som används av forwards och försvarare, och 2) keeperhockeystickor. Målvaktsversionen är mycket bredare och har inte ett signifikant krökt blad eftersom den främst används för blockering och försvar.

Tillbaka till grunderna: Stickhandling -grunder

Hockeyklubbor är traditionellt gjorda av trä med de första versionerna gjorda av hornbeam träd. Eftersom denna träslag blev svår att hitta andra lövträd användes och ask blev ett mycket populärt virke. Askved tenderade att vara tyngre än annat trä men de var mycket hållbara. Det var möjligt för en spelare att gå hela sin karriär utan att bryta en aska ishockeystick.

Ishockeystickan har inte genomgått många förbättringar. Den kanske största förbättringen var laminerade hockeyklubbor på 1940 -talet, där träskikt limmades ihop för att skapa en mer flexibel version. Lamineringsteknikerna började snart införliva glasfiber och andra syntetiska material som beläggningar. Sedan på 1960 -talet var bladet krökt vilket förändrade hur spelaren kunde skjuta pucken på isen.

Aluminium blev populärt på 1980 -talet eftersom många andra sportklubbar som basebollträn och cricketfladdermöss producerades med aluminium. Trots populariteten hos både trä och aluminium har de nästan helt ersatts med komposit under det senaste decenniet.

Kompositer är den senaste utvecklingen och när priserna sjunker på kompositer kommer de snart att helt ersätta både aluminium- och tresorter. Kompositer är utformade för att fungera precis som trä men de är mycket lättare. Tyvärr håller de inte lika länge som trä och är för närvarande de dyraste ishockeyklubborna.

Hur man väljer en Field Hockey Stick

Ishockeyklubbor har ett skaft, blad och tå. Tån är själva änden av bladet. De kan ha en mängd olika vinklar mellan bladet och axeln, kallad lögnen. Mycket långa hockeyspelare tenderar att ha en mycket stor lögnvinkel så att deras blad fortfarande vilar på isen när de åker skridskor. Spelare som hukar mer när de åker skridskor eller är kortare som en mindre lögnvinkel.

Precis som med golfklubben är axelns flexibilitet mycket viktig för ishockeypinnen. Det är möjligt att hitta ishockeyklubbar som har en mängd flexibilitet och din valda position har inverkan på vilken typ av flexibilitet du vill ha. Försvarare som använder smällskott och petskontroll tenderar ofta att föredra mindre flexibilitet och framåt tenderar att välja mer flexibilitet.

Bladmönstret avser bladets kurva. Kurvan, ansiktsvinkel och tå är de viktigaste delarna av bladmönstret. Kurvan refererar till mängden kurva på bladet liksom kurvan är. En tåkurva syftar på en kurva som uppstår nära bladets släp. Ansiktsvinkeln är vinkeln mellan bladets yta och isen och formen kan antingen vara rundad eller fyrkantig och beskriva formen på bladets ände.